fbpx

10 artiști pe care să-i asculți înaintea altora în 2019

Pentru că nu vreau să mai întârzii și să rămân fără recomandările de anul viitor așa cum am făcut anul trecut, am zis ca în ajunul Crăciunului să pun această postare pe blog, pentru că în loc de colinde ar trebui să existe și ceva mai nou în viața noastră.

Iată că, pe lângă o schimbare de lineup, s-a întâmplat și nu prea o schimbare de vibe în muzica pe care o ascult și o recomand. Țin să accentuez, eu o văd mai mult ca pe o evoluție muzicală și un simț dezvoltat, pentru că, vă vine să credeți sau nu, chiar dacă nu scriu constant aici despre recomandări, ascult zilnic câte ceva nou. Pentru că am adunat ceva colecție de artiști, am zis să-i pun aici pe cei mai buni și încă nedescoperiți de multă lume.

După cum urmează:

1. Elderbrook

Povestea Elderbrook începe ca o poveste ideală pentru un artist. Cine nu ar vrea să lanseze o singură piesă (Cola), iar piesa asta să ajungă foarte rapid în topurile din întreaga lume? Ba mai mult, să mai câștige și un Grammy pentru cea mai bună piesă dance în 2018? Ei bine, se mai întâmplă și lucruri din astea fericite, iar acum Elderbrook trebuie să demonstreze că succesul nu va rămâne în aceeași piesă. Ce-i drept, s-a cam pus pe treabă, iar noul EP lansat de el recent este ceva ce mi-a captat atenția imediat.

2. Big Wild

Pentru că în ultimul timp plouă cu muzică electronică peste tot, puțini sunt artiștii care răzbat în urechile noastre și ne atrag prin sound și prin versuri sau mix-uri sau mai știu eu ce gimmick-uri tehno care să ne țină acolo mereu. Big Wild sau Jackson Stell și-a început activitatea prin 2012, dar abia în 2015 a obținut victoria prin topuri cu piesa “Aftergold”, ceea ce o să ascultăm. Abia în 2019 vom avea și un album care se va numi “Superdream” și, dacă păstrează sound-ul ăsta caracteristic (piesa mea preferată este totuși “Empty Room”), o să mai tot auzim de acest artist.

3. TENDER

TENDER e dragoste muzicală la prima vedere. Cu toate astea, chiar dacă îi știu de ceva timp și am mai tot recomandat piese de la ei pe aici pe blog, abia acum pot să spun că îi recomand din tot sufletul. Culmea, nu multă lume îi ascultă, ceea ce ar trebui. Poate unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le avem în vedere este că TENDER este deja în lineup-ul de Summer Well din 2019. Eu sper din toată inima să-i prindem și la Sziget.

4. Faces on TV

Jasper Maekelberg este omul din spatele acestui proiect pe care eu îl ascult de prin vara lui 2018. Plăcută mi-a fost surpriza atunci când am auzit că el va deschide concertul Balthazar din 2019, de la Control (e deja sold-out, dar sper că vânzările de bilete de acum încolo vă vor aduce noroc). Dintre toți belgienii care au dominat muzica pe care am ascultat-o de-a lungul anului, Faces on TV stă foarte bine alături de Warhaus și J. Bernardt, chiar membrii trupei Balthazar de care spuneam mai devreme. Coincidență sau nu, o să fie ca un concert în familie ce-o să fie, dar până atunci hai să ascultăm piesa mea preferată.

5. BLOW

Abia recent mi-au atras atenția mai mult, chiar dacă știam piesa de mai jos de mai mult timp. Am stat și am ascultat în ultimele două săptămâni trupa asta așa cum aș mânca un pachet de biscuiți făcuți de bunica: cu poftă, că mult mai trecuse de când nu mai descoperisem muzică bună prin Internetul ăsta mare și lat. BLOW este dovada perfectă că patru prieteni de o grămadă de ani pot face niște muzică de să stai fermecat tot timpul atunci când îi auzi.

6. Superorganism

Ăsta e genul ăla de exemplu despre care spun “Fiți atenți că la anul ăștia o să rupă!”. Să nu spuneți că nu v-am spus, ceea ce-mi doresc și în continuare. Este genul de trupă care aduce dansul pe la festivaluri, iar la anul o să avem norocul să-i vedem la câteva dintre ele.

7. The Blaze

Dacă am avut până acum dovada că se poate face muzică bună cu prietenii, aici avem dovada că se poate face muzică bună și în familie. Guillaume și Jonathan Alric sunt veri, iar ei formează crushul meu muzical pentru anul 2018 – The Blaze. Este unul dintre fenomenele cele mai frumos muzicale pe care mi-a fost dat să le ascult în ultimul timp, o mare perioadă de timp au fost alarma mea de dimineață și cred că, dacă mă gândesc mai bine, ia să-i pun iar acolo. O desfătare, ce să mai. Hai să ascultăm:

8. Parcels

Hey, prieteni, este deja vară sau doar cântă Parcels într-o mașină turcoaz? Ei, iată că un vibe bun estival (estivibe?) se cunoaște de la prima ascultare. Rochițe vaporoase, teneși în picioare, hai la mare, nisip și soaaare!

Trebuia să existe în viitorul an și zâmbetele optimiste aduse de trupa asta simpatică, așa că hai aici pe șezlong și să-i ascultăm!

9. Sam Fender

Băiatul ăsta e probabil artistul cu cea mai mare ascensiune în anul 2018, așa că 2019 nu poate să stea mai prejos, mai ales că e o descoperire recentă și urmează și o grămadă de lansări și probabil primul său album. Cine nu a ascultat “Poundshop Kardashians” la radio, ar trebui să caute deja pe Internet, să nu rămână în urmă, iar dacă nu sunteți convinși sa faceți acest efort, există această piesă aici pentru accent și punct pe i.

10. Alec Benjamin

“Hi, I’m Alec Benjamin. I’m from Phoenix. I live in L.A. I got into music. I play guitar. I play piano. I sing. I tell stories. I’m a narrator. I went to school. I got signed. I made an album. I got dropped. I played a fuck ton of shows. I toured with Jon Bellion, Matisyahu, and Hoodie Allen. I played parking lots and lines during Shawn Mendes and Troye Sivan concerts to get fans.”

Era mai bine să-l las pe el să se prezinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.