fbpx

Muzica bună de vineri 20 – 6 piese de pus #perepeat

Wow, fără să mă țin de treabă am ajuns la 20 de vineri total neconsecutive în care am făcut o listă cu 6 melodii pe care le-am descoperit recent. Deja mă surprind pe mine însumi, ăsta e al doilea articol pe săptămâna asta, dar cu atâta muzică nouă în căști nu am putut să nu scriu despre asta.

Bine, un alt motiv ar fi că o minune s-a întâmplat și The Black Keys  chiar se țin de treabă și au scos o piesă nouă. Încep așadar cu ea.

 

1. The Black Keys – Go

Un clip ca un scurtmetraj, genul programului dramă. Sau comedie. Cuplul merge la terapie și de acolo puteți vedea și voi ce iese.

Se pare că au deadline până pe 28 iunie atunci când vor lansa noul album și vor porni în turneu.

 

2. The National – ‘Rylan’

Si tot albumul I Am Easy to Find e ceva mai diferit față de ce am experimentat până acum. Iată că artiștii încă mai pot impresiona în 2019.

Încă din 2017, trupa colaborează cu Mike Mills (cel care a făcut și 20th Century Women, Beginners) și  a ieșit un album ca un film și un film ca un album cu Alicia Vikander în rol principal. Albumul și filmul sunt dedicate femeilor și urmăresc diferite momente cheie din viața lor. Ce poate fi mai frumos?

 

3. Biffy Clyro – Balance, Not Symmetry

Și Biffy Clyro au album nou și asta pentru că au compus coloana sonoră a propriului lor film (cu același nume) care va debuta la final de iunie.

Ceva frumos se întâmplă cu artiștii mei preferați, vă spun!

 

4. Crooked Colours – Just Breathe

Cu tot cu noul album Langata, Crooked Colours au adus vara și feelingul de festivaluri în feedurile tuturor. Nu mai zic de fiecare melodie, dar vizualurile pe care le-au ales sunt ca o prăjitură.

Desigur, deja și-au anunțat și turneul, așa că sunt șanse mari să ne întâlnim cu ei prin lume vara asta.

5. DJ Khaled – Just Us ft. SZA

Da, nu credeam că DJ Khaled o să ajungă pe vreuna dintre listele mele vreodată, dar și el a știut că săptămâna asta este un moment bun să lanseze album. Așa că printre The National și The Black Keys și-a făcut și el loc.

Bine, recunosc, în principal pentru că are melodie cu SZA care face treabă bună (cum ne-a obișnuit de obicei).

 

6. Passion Pit & Galantis – I FOUND U

Pe locul 6 nu avem album, dar avem o melodie care a ieșit așa cum ne-am aștepta că iese o melodie dacă ar face-o Passion Pit și duo-ul Galantis. Dacă o pui în căști și îți lași imaginația să zboare, poți să vezi licurici chiar de pe scaunul de la birou.

BONUS

Pentru că nu am mai dat pe aici de ceva vreme, vreau să vă mai spun de două melodii care m-au impresionat foarte mult în ultima perioadă.

IOVA – Work It Out

IOVA este de-a noastră și are prea puține vizualizări pentru ce melodii și ce concepte vizuale are. Vă las aici ultima ei melodie, însă vă recomand să aprofundați subiectul. Abia aștept să plătesc bilet la concertul ei.

 

Woodkid – Otto

Nu mai e o surpriză că Woodkid se reinventează de fiecare dată, însă Otto mi-a atras atenția pentru că e compusă special pentru Louis Vuitton. Mă bucură foarte mult să văd că muzicienii încep să exploreze și cu alte arte. Cred că o să vedem din ce în ce mai multe colaborări surprinzătoare.

 

Săptămâna comebackurilor. Two Door Cinema Club, Lana del Rey, Madonna, Collie Budz, Lady Antebellum și câți or mai fi au scos piese noi recent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.