fbpx

Muzica bună de vineri 10 – 6 piese de pus #perepeat

Seria de muzică bună crește și crește și uite că s-a ajuns la al zecelea episod. Eu mă bucur și merg mai departe, pentru că apare mereu ceva nou care să-mi stârnească urechile și sufletul, iar sufletului chiar îi trebuie muzică bună.

Editors – Hallelujah (So Low)

Piesa asta nouă de la Editors numai slow nu e, și nici cover după Leonard Cohen sau Jeff Buckley. E un element cu care concertele de-acum încolo ale trupei o să aibă încă un punct culminant. Pentru mine e genul ăla de muzică de îți descătușează toți demonii prin noapte, într-un crescendo continuu. Neapărat de imaginat cum o să sune live.

2. Allan Ryman – Word Of Mouth

Nu știu cum de mi-a scăpat artistul printre degete, până acum. Dar mai bine mai târziu decât niciodată, pentru că melodia asta m-a cucerit cu totul. Bine, tipul e oricum foarte enigmatic și probabil a vrut o carieră muzicală scurtă, dar Ben Lovett (de la Mumford and Sons) l-a descoperit și l-a convins că e mai bine să faci ce-ți place, mai ales cu vocea aia atât de faină.

3. James Bay – Wild Love

Foarte frumos acest video de la James Bay, cu fluturi albaștri, un fel de Ramona Flowers blondă și multă iubire pe alocuri “sălbatică”, pentru că așa vrea să ofere autorul. Suntem alături de el și sperăm să-și găsească jumătatea.

4. Louis Berry – Stumbling

Multe dileme interioare în acest cântec, multă intensitate și dramatism, dar în măsurile perfecte pentru o ieșire de succes a acestui Louis Berry. L-am mai publicat pe aici pe blog, dar cu piesa asta chiar m-a convins să-l urmăresc din ce în ce mai mult.

5. Submotion Orchestra – Variations

Nu am găsit până acum piesa pe Youtube, este disponibilă momentan doar pe Spotify și Deezer. Pentru că eu chiar am vrut să o menționez aici, nu m-am lăsat. Trupa asta e o nouă descoperire și cred că au mari șanse pentru a deveni una dintre cele mai ascultate, mai ales seara, la loc călduț pentru gândire, îmbrățișări și altele.

6. Rhys Lewis – Bad Timing

Știți cum mai spun eu de multe ori despre piesele pe care le tot pun aici: nu e un top, e mai mult o ordine în care au intrat aceste melodii în viața mea. Dacă tot am ajuns la ultimul exemplar de pe listă, este și unul dintre cele mai bune, pentru că băiatul ăsta începe să pornească foarte bine pe calea succesului. Deja are milioane de stream-uri la activ și are în plan și un turneu european în care e headliner. Ceea ce-i dorim și-n continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.