fbpx

Muzica bună de vineri 11 – 6 piese de pus #perepeat

Years & Years - Sanctify

“Lucrurile bune vin dacă le-aștepți.” E un vers dintr-o piesă foarte dragă mie, de la Butterfly In My Stomach, o trupă de muzică românească foarte underrated la timpul ei. Suntem aici, în mijlocul muzicii, deja am trecut de ștacheta numărului 11 și urmează un “mixtape” foarte, dar foarte bun de ascultat.

1. Years & Years – Sanctify

A revenit Olly în viața noastră, a tuturor, cu un videoclip nou și plin de referințe BDSM sci-fi, care mai de care mai interesante. Se pune și mult accent pe mesajul puternic pe care vrea să-l transmită acest gay icon al muzicii internaționale. Pentru toți cei care și-l aduc aminte pe tipul ăsta dansând și făcând ca toate cele pe scenele unor festivaluri din ultimii doi ani din România, noul videoclip este o gură de aer proaspăt foarte binevenită. Atât vizual cât mai ales muzical, desigur. Din punctul meu de vedere, e cea mai frumoasă piesă de până acum a trupei.

2. James Bay – Pink Lemonade

După “Wild Love”, James Bay se mai apropie cu o piesă de albumul ce va apărea pe data de 18 mai prin toată lumea, “Electric Light”. E o evoluție foarte frumoasă, de la calm la energic, ceea ce nu poate să mă facă decât să ascult iar și iar piesa asta. Păcat că poate fi ascultată doar pe Spotify și pe Deezer, dar aștept cu nerăbdare varianta Youtube.

3. Alison Wonderland – No

Încă nu am trecut prin artiștii de pe afișul festivalului Electric Castle, dar o voi face. Să nu înțelegeți de aici că nu știu cine va veni, mă refer foarte subtil la un viitor articol pe blog unde voi face niște recomandări de ascultat, să ne facem temele cum se cuvine.
Pe viitoarea listă tocmai a intrat această Alison Wonderland (ce pun simpatic de la Alice In Wonderland), iar piesa asta e prima pe care am ascultat-o vreodată de la ea. E un început atât de bun, care m-a făcut să găsesc alte lucruri, cam la fel de faine, printre piesele ei. Nu o să vă pară deloc rău.

4. Editors – Cold

Azi s-a lansat noul album al celor de la Editors, “Violence”. Până acum, a fost anunțat de două videoclipuri, “Magazine” și “Hallelujah”, iar acestea s-au întâmplat ca o trecere de la extaz la agonie, pentru că au băieții ăștia un talent să te treacă prin toate stările, ceva de nedescris. Printre multe piese de pe album, puține sunt preferatele mele (asta e, așa sunt gusturile), iar dintre cele nelansate oficial, “Cold” este exact ceea ce trebuie să fie pentru o ascultare Editors de calitate.

5. Tom Misch – It Runs Through Me

Este nevoie de good vibes? Normal că da. Așa că a apărut cea mai recentă piesă de la Tom Misch, să fie bine pentru toată energia bună de dat mai departe. Totodată, încă un element care pregătește debutul artistului în albume, “Geography.” Pentru că îmbină mai multe genuri, treburi la care Tom se cam pricepe, e foarte faină și apariția lui De La Soul, să fie primit cu hip hop.

6. Mahalia – Proud Of Me

Un mesaj emoționant vine din partea acestei artiste, pentru că înseamnă întoarcere la origini și amintiri despre oameni și locuri care ți-au făcut viața să fie într-o evoluție continuă. Never forget your roots and people who helped you, cam așa stă treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.