fbpx

Muzica bună de vineri 15 – 6 piese de pus #perepeat

Ce e frumos în muzică bună, se dă și pe Marele Internet. A început să îmi placă foarte mult ziua de vineri, pentru că atunci pot pune pe tavă tot ce mai descopăr și ascult cu drag. Ceea ce vă doresc și vouă, că tare faine sunt lucrurile pe care le găsesc. Mai ales săptămâna asta, când am ales câteva chestii de pus pe canapea sau așternute pe podea, pentru un picnic prin casă.

1. Prince – Nothing Compares 2 U

Prince nu moare, Prince nu ne lasă. A apărut acest “unseen footage” în care varianta lui de “Nothing Compares 2 U” (o piesă făcută deja celebră de Sinead O’Cconnor) sună minunat. Atât de minunat încât am ținut morțiș să pun piesa asta pe primul loc, aici, să am mereu acces la ea.

2. Pete Yorn & Scarlett Johansson – Bad Dreams

Despre Scarlett Johansson deja știm că are o voce foarte faină. A și lansat deja un album. Pe lângă veleitățile de Black Widow are și acest talent, de a-l topi pe Thanos cu puterea muzicii (if only). Anyway, se pregătește album nou,  așa am auzit. Abia aștept.

3. Sinead Harnett – Body

Cum spuneam mai sus, am găsit niște chestii săptămâna asta numai bune de pus pe canapea. Nu m-am gândit, însă, că lucrurile pot deveni atât de intense, ca în piesa asta. Fizic, psihic și pasional te face această Sinead Harnett, iar “Body” câștigă din ce în ce mai mult teren în topul meu de piese “senzuale”.

4. Two Feet – Same Old Song

Dacă tot eram la capitolul de deasupra, am zis să continui pe aceasstă temă. Piesa asta e ca o mângâiere pe coapsele iubitei. În linii largi și ferme, apucăturile astea ale minților necuminți trebuie hrănite cu Two Feet, din când în când.

5. Billie Eilish – lovely (with Khalid)

Chiar că “lovely”. Piesa asta am ascultat-o aseară, în metrou, iar așa cum îmi place mie să zic, “a mers direct la casa sufletului”. Nu recomand să faceți același lucru, dar vă sfătuiesc să urmăriți cu mare-mare atenție pe acești doi Billie Eilish și Khalid. Deloc nu o să vă pară rău.

6. Miles Kane – Loaded

Jumătatea mai matură a trupei “The Last Shadow Puppets”, așa îl am eu în cap pe Miles. Nu pot să zic că se desprinde foarte mult de stilul care-i unește pe amândoi, acest Arctic’ish sound care pe mine mă face să bat din tălpi, și nu mare mi-ar fi mirarea ca Miles Kane să apară pe viitorul album Arctic Monkeys. Până atunci, însă, avem ce-i mai bun de la el.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.