fbpx

Muzica bună de vineri 18 – 6 piese de pus #perepeat

vinyl

Ce era în fiecare zi de vineri și a făcut o mare pauză și acum a revenit? Ei bine, muzica bună de vineri apare iarăși pe blogul meu, ceea ce-mi doresc și-n continuare.

În primul rând, îmi cer iertare celor care așteptau “cu sufletul la gură” o nouă postare. Știu că deocamdată nu sunteți mulți, dar chiar și așa, scuze! E greu sa optimizezi un blog pentru GDPR și alte treburi de SEO (pentru că asta am tot așteptat să termin), mai ales când ți-e lene. Lenea a fost cucoană mare și acum îi pun piedică și scriu, pentru că mi se mai face și dor.

Să înceapă, așadar, petrecerea! Ce vreau să spun din timp este că o să public aici piese care mi-au atras atenția în toată perioada de catch-up, e ceva timp trecut de pe 11 mai. Probabil o să fie mai multe episoade, pentru că s-au tot adunat lucruri care să mă convingă de faptul că trebuie să revin să pun mâna pe scris.

1. Two Feet – I Feel Like I’m Drowning

Two Feet a lansat recent, din punctul meu de vedere, cel mai bun album de până acum. Se numește “A 20 Something Fuck”. Un album ca o călătorie prin dramatism, romantism și tragedie sentimentală, desigur. Nu are ce să nu-ți placă, e în stilul său muzical recognoscibil, cu efectul ăla de mie-mi place să-i zic “drop your clothes, what a nice bass”. Totul este fluid, ca un venin destul de inderesant, cu gust dulce, care nu îți face altceva decât să-ți pătrundă sângele și să-ți furnice fiecare celulă. Recomand piesa asta:

2. Mansionair – Falling

Trei australieni și toți trei au făcut una dintre trupele mele de suflet, iar în ultimul timp tot am pe repeat aceleași piese: “Astronaut”, “Easier”, “Technicolour”, “Violet City” și piesa mea preferată de anul ăsta, “Falling”. Da, nu mi-e frică să spun asta, e totuși sfârșit de octombrie și nu cred să se mai întâmple ceva schimbător. Versuri, voce, cor, muzică, tot îmi place, iar #perepeat-ul pentru această piesă arde mocnit de la atâtea apăsări.

Știți cum e piesa asta? Ca o pătură care cade din cer, dar e deja caldă, nu mai are efectul ăla de răcoare care te întâmpină când te învelești. E deja pregătită să te acopere cu tot ce are mai bun să-ți ofere. Și așa o să rămână. Abia aștept ca Mansionair să-și facă apariția pe la vreun festival din țară, cred că nu cer prea mult, băieții ăștia sunt prea buni să nu fie ascultați de mai multă lume la un loc.

3. MEUTE – Hey, Hey (Dennis Ferrer Rework)

Se poate să știți deja despre formația mai mult instrumentală MEUTE, destul de recent au invadat internetul cu un singur clip, cover-ul după Disclosure – You & Me feat. Eliza Doolittle (Flume Remix). Dacă ar veni într-un concert prin România, majoritatea ar da attend din cauza acelui cover, eu sunt sincer, aș face ca toate alea când ar începe piesa.

Puțini însă știu că live-urile lor sunt la fel de spectaculoase ca piesa care i-a adus și mai mult în centrul atenției. O simplă căutare pe Youtube mi-a dat la iveală un concert de la cap la coadă și acolo am rămas, cu o față de “Wow” și cu urechile amorțite de uimire. Chiar vă recomand.
Și pentru că au lansat chiar azi un videoclip nou, bun de pus la colecție, pun aici:

4. Bobo – Te Iubesc

Cum iubește ursul mierea
Și-un politician puterea
Cum iubește pinguinul fracul
Te iubesc, să mă ia dracu’

Pentru că versurile piesei ăsteia mi-ar fi plăcut să le gândesc și să le scriu eu, mi-a intrat așa de mult la inimă, încât vreau să ne fie dans de nuntă. E o nebunie așa de frumoasă iubirea, încât nu ai voie să nu-i faci loc în viața ta. Și ce frumos e atunci când și ea e de acord cu tine.

5. ODESZA – Loyal

Învățătură de la mine, să nu lași ODESZA să-ți scape din ascultare niciodată. Acum trei ani, când i-am descoperit și eu pe internet, am făcut în așa fel încât să-i ascult până a intervenit rutina și plictisul. Nu credeam că poate să se construiască un viitor album mai frumos decât “In Return”, așa că “A Moment Apart” (2017) a trecut ca vijelia pe lângă mine și mare păcat am făcut.

Am să recunosc acum o aroganță. Dacă nu-mi vine cheful, nu prea dau play. Dar atunci când nu am ceva mai important de făcut, revin la plăceri din trecut și uite așa a apărut piesa “Loyal” în fața mea și am dat play și am intrat în cea mai frumoasă lume. Fraza asta ar putea fi mai lungă pentru că așa de mare mi-e entuziasmul de a vorbi despre experiența unei prime audiții. Iar “Loyal” merită din toate punctele de vedere să fie ascultată live. Oriunde și oricând.

6. Rhye – Hymn

Rhye nu este deloc artistul despre care să spui că “Ah, l-am văzut live, mi-am îndeplinit visul.” E ca și cum te-ai opri din citit Murakami după ce ai terminat “1Q84”. Nu se face. Omul ăsta scoate niște povești pline de senzualitate pe bandă rulantă, iar ăsta nu e lucru de pierdut în viața unui om. Și-mi mai place să zic ceva: “Rhye trebuie ascultat cu ochii închiși și cu inima strânsă-n brațe.”

Ne vedem vinerea viitoare? Păi, cum să nu.
Pănă atunci, vă urez un călduros ascultat și un #perepeat fericit.

1 Comment

  1. […] mele de muzică bună, pentru care îmi cer scuze. Totodată este și o continuare a postării mele de săptămâna trecută, unde am început să public piesele mele preferate după un hiatus de câteva […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.