fbpx

Muzica bună de vineri 19 – 6 piese de pus #perepeat

În muzică e ca-n tenis. Unele săptămâni sunt cu muzici bune de îți faci un playlist nou într-o singură zi, alte săptămâni sunt mai seci, abia dacă găsești două melodii noi pe care să le pui peste ce-ai strâns într-o viață de auditor.

Recunosc, nu sunt cel mai constant cu blogul, dar nici nu vreau să arunc cu informație doar ca să fie. Oricum, toată muzica nouă pe care o descopăr o găsești pe profilul meu de Facebook.  

N-am avut pornirea de a recomanda aici muzică, dar ultimele două săptămâni au venit cu două lucruri foarte bune: mult soare și multe melodii de pus #perepeat. Astăzi, 6 dintre cele mai gâdilătoare melodii în ordine cronologică (probabil):

1. The Black Keys – Lo/Hi

Îți vine să crezi sau nu, The Black Keys nu au mai scos o piesă nouă de 5 ani. Împreună. Vitejii au luptat pe fronturi separate în această pauză, iar cea mai remarcabilă dintre victorii cred că este intro-ul din Bojack Horseman, produs de toboșarul Patrick Carney împreună cu unchiul său-Ralph Carney.

Eu sper că nu ne vor lăsa doar cu melodia asta și că ăsta este doar începutul. Poate scot și un alt album – dacă nu cer prea mult. Dar până atunci, putem asculta Lo/Hi până la refuz.

2. The Chemical Brothers – We’ve Got To Try

Ar trebui să… mă apuc iar de alergat în IOR. După cum ziceam și pe Facebook mai devreme, piesa asta îmi dă așa o energie de făcut flotări și abdomene, iar clipul mă face să fug de câini (bine că momentan avem doar pisici).  

TCM aruncă așa câte o pastilă pe lună, cu tot cu videoclip – și ce mai videoclipuri! We’ve Got To Try aduce mai multe stiluri, de nu știi ce te-a lovit – începe cu ceva, două secunde mai târziu e altceva, și pe la secunda 40 începi să te întrebi dacă mai asculți aceeași melodie. Este cel puțin de dat din cap la birou.

3. FKJ – Leave My Home

FKJ este unul dintre artiștii după care tânjesc foarte mult, pentru că nu are un repertoriu foarte vast și parcă îmi zice: aia e, cânt și pun muzică doar când am eu chef; deal with it. Cu toate astea, mi se pare un artist foarte humble.

Eu rămân totuși cu speranța, mai ales că tocmai ce a făcut senzație în al nouălea cer cu conceptul Cercle: a pus muzică în Bolivia, în cel mai întins deșert de sare din lume – Salar de Uyuni. După care a pus pe internet și melodia Leave My Home.

Deja e cam multă activitate pentru el, deci mă aștept să continue să scoată piese.

4. Nick Murphy – Sanity

Singurele două love-hate-love relationships pe care le am sunt cu administratorul blocului și cu acest domn căruia nu îmi vine să îi spun pe numele adevărat deși insistă.  

L-am cunoscut cu toții drept Chet Faker, ne-am (re)trăit adolescența împreună cu el și după a decis că vrea să fie el însuși – Nick Murphy. Moment în care m-am cam depărtat de el, mai ales că își schimbase și stilul muzical.

Dar tocmai ce și-a recăpătat mințile, după cum și-a numit și cea mai recentă melodie și parcă revine către vechiul el.

5. Tora – Deviate

Tora este un alt artist care pare că face muzică doar când își aduce aminte, dar când pune ceva pe internet, e imposibil să nu îți placă. E ceva la muzica acestui băiat – mai ales dacă o pui în căști – care te face să simți că ești tu cu iubirea vieții tale și vă trăiți viața cu bune și cu rele într-o cameră cu lumini fel de fel.

Deviate e mai degrabă despre dragostea asta modernă pe care ne-o petrecem mai mult în ecrane și mai puțin prin dormitoare,  viziune asupra noastră cu care nu sunt neapărat de acord, dar tot nu pot să neg că îmi place foarte mult melodia.

6. Lemaitre – Better Now

Lemaitre mi-au intrat ușor-ușor în grații, asta după ce primele dăți când i-am ascultat îmi plăceau doar una sau două melodii. Ei bine, am ajuns acum să le savurez fiecare melodie.  

Better Now, vorba ultimei melodii, pentru că urmează să îi ved

Better Now, vorba ultimei melodii, pentru că urmează să îi vedem live la Electric Castle.

Cam atât de la mine, nu uitați să dați… nu like, share și subscribe, ci volumul la maximum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.