fbpx

Muzica bună de vineri 21 – 6 piese de pus #perepeat

O nouă vineri, o nouă listă cu muzică bună de pus pe repeat în ultimele ore la birou. Dacă săptămâna trecută au dat albumele peste noi, săptămâna asta recunosc: a fost mai greu să fac slalom și să găsesc ceva care chiar să îmi placă.

Cu toate astea, sunt nume foarte interesante pe lista de astăzi: Chase & Status, Foals, Kaiser Chiefs și cred că devine o tradiție să adaug și câte un român. Săptămâna aceasta este rândul lui YCCMD.

Să le luăm pe rând:

Chase & Status – Murder Music Feat. Kabaka Pyramid

Prima melodie mă duce direct cu gândul la atmosfera de la Electric și deși Chase & Status merită o scenă mai mare, nu pot să nu îmi amintesc de zilele când dansam cu o bere în mână pe la amiază la Booha.

RTRN II JUNGLE, noul album Chase & Status, se lansează pe 31 mai, deci cel mai probabil va mai fi o melodie și săptămâna viitoare.

Foals – In Degrees

Foals încă evoluează și experimentează, lucru care nu poate decât să mă bucure. “In Degrees” sună la fel de bine ca albumul pe care l-au lansat recent. “Everything Not Saved Will Be Lost Part 1” nu mai lasă loc de speculații, băieții vor reveni cu cel puțin încă un album.

Beatul este dansabil, versurile sunt triste și vorbesc despre o despărțire treptată, dar băieții zic că se pupă bine și cu ce se întâmplă acum cu mediul înconjurător. Poate de aia și vine apocalipsa în videoclip.

Kaiser Chiefs – Record Collection

Primul lucru pe care l-am observat la “Record Collection” au fost emoticoanele folosite în descriere. Bine, și faptul că vin și ei cu un album nou (care se va numi DUCK) pe 26 iulie. Deci mai avem de așteptat.

Trebuie să ne așteptăm la un album Kaiser Chiefs care se aseamănă cu primele lor albume, pentru că de acolo și-au luat inspirația.

Two Door Cinema Club – Dirty Air

Una câte una, piesele noi de la Two door Cinema Club își fac loc în playlistul meu deși nu prea sună a ce ne-au obișnuit până acum să auzim. Eu măbucur totuși că după 3 ani revin cu un nou album (False Alarm) pe 21 iunie și sunt anunțați la mai multe festivaluri vara asta. They are back in business.

Noul album va fi o satiră la ce se întâmplă acum în societate, dar de asta ne putem da și singuri seama. Doar uitați-vă la clipul ăsta:

The Score – Stay

O descoperire fresh fresh care se va auzi multă vreme la noi în casă este trupa The Score. O trupă destul de underrated părerea mea, dar nu uitați, you heard it here first.

Și dacă sunteți suficient de norocoși, îi puteți găsi și în turneu prin lume. Acum, cât au bilete pe care să ni le permitem.

Apparat – Heroist

Pentru că dragostea pentru Moderat a plecat de la ei și pentru că puțini sunt artiștii care fac showuri ca Apparat, i-am pus astăzi pe listă cu ultima lor melodie “Heroist”, care face parte din noul lor album “LP5”.

Asta înseamnă că luăm o pauza de la Moderat, dar nu mă supăr, pentru că uitați ce chestii faine au ieșit. Și nu m-aș supăra să le aud live.

Mențiune

Care cred că se transformă în premiul I cu coroniță merge la o melodie care mi-a devenit foarte dragă.

YCCMD – Cracked

YCCMD e un tip pe care nu l-am descoperit recent, dar l-am păstrat în gând pentru momentul acela când chiar trebuie să dai share unui lucru fain făcut de el. Îl cheamă Mihnea Crăciunescu, ce să vezi, adică e român, chiar din țară, cu toate că el cântă cu un accent atât de englezesc încât nu-ți dai deloc seama că ar putea fi și român. Mie îmi place foarte mult, poate și ajung la viitorul său concert, care va fi pe 31 mai la ceva care spune Hidden (s-ar putea să fie un loc secret, nu știu), iar până atunci și nu numai, eu vă las cu noua lui piesă.

Atât pentru azi, dacă mă ține muza scrisului ca până acum, ne revedem foarte foarte curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.