fbpx

Muzica bună de vineri 22 – 6 piese de pus #perepeat

Bună ziua de vineri, nu e așa? Dar și mai și e Muzica Bună de Vineri, colecția mea preferată de piese numai bune de pus #perepeat. “Without further ado”, cum zice indianul meu preferat de la tutorialele de editare video la care mă uit de ceva timp, haide să începem:

TENDER – Tar

Serile chill sau momentele când o voce feminină îți spune cu drag “Noapte Bună, Internet” lângă obrazul stâng ar trebui să înceapă mai mereu cu ceva de la TENDER. E ca o mișcare suavă de linii curbe spre vise nocturne, pline de mângâiere auditivă.

Cea mai nouă melodie de la ei nu se diferențiază foarte mult de stilul cu care ne-au obișnuit, dar nu văd deloc un lucru rău în asta, dimpotrivă.

 

Loryn feat. Rudimental – Stand By

O să mai tot auzim despre această Loryn am impresia. Mai ales că mai toate alăturările astea pe care le-a avut Rudimental până acum cu diferiți artiști au fost o rampă de lansare pentru cariere de succes.

Piesa este soundtrack oficial pentru Campionatul Mondial de Cricket de anul ăsta, iar mesajul îmbină foarte frumos diversitarea și mixul de cultură care se observă de fiecare dată în acest sport.

 

Phantogram – Into Happiness

A fost o perioadă când ascultam Phantogram destul de mult. După un hiatus cam generos, am vrut să văd ce mai fac oamenii ăștia, așa că am dat peste cea mai recentă piesă a lor, care mi-a intrat la inimă și direct în fericire, așa cum e și cântecul de mai jos.

 

Hot Chip – Melody of Love

Mă gândeam la un moment dat să scriu un poem care să aibă exact titlul ăsta. Acum, că piesa asta de la Hot Chip e intitulată așa, nu mi-a dispărut mie entuziasmul creativ, doar am cea mai frumoasă muză pentru asta, dar o să mai aștept puțin până am să lansez produsul final.

Acum, însă, ar fi mai bine să vorbim despre revenirea celor de la Hot Chip, pentru că tare ne-a fost dor de ei și ia uite ce minunăție ne oferă:

 

YONAKA – Rockstar

Pe YONAKA am pus de ceva timp urechea, mai ales că am citit și câteva articole în care această trupă este menționată la artiști cu un viitor foarte bun. Crește, crește și-nflorește. Deja a apărut primul album, care se numește “Don’t Wait Til’ Tomorrow”, are vibe-ul acela de rollercoaster motivațional și foarte personal. Cred că mulți indivizi o să vrea să se identifice cu mesajele pieselor. Ce să mai, o nebunie!

 

Charlie Cunningham – Bite

Știți momentele alea când ești în pană de idei și nu mai știi ce să mai adaugi? Fix în momentele alea vine o epifanie sau, nu știu, o mână divină care coboară spre tine, deschide palma și acolo este exact ceea ce căutai și poate chiar mai mult. Așa e piesa asta, a venit fix când trebuie și fix cum trebuie, de la un artist pe care clar am să-l mai urmăresc și pe viitor, luați aminte.

 

Valeria Stoica – Be My Friend

Tradiția continuă, în fiecare zi de vineri am de gând să menționez și o piesă românească care-mi face cu ochiul, dar mai ales cu urechea muzicală. De data asta e vina Valeriei Stoica, ea mă face să dau #perepeat muzicii autohtone, cu o voce caldă, totuși veselă, o chemare ca o desfătare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.