fbpx

Muzica bună de vineri 23 – 6 piese de pus #perepeat

Oare ce ne-a pregătit ziua de vineri pentru acest blog? Multă muzică bună, așa că începeți cu acest playlist, promit că veți găsi ceva de calitate. Am ales mai multe genuri, pentru că așa sunt eu, oleacă mai nestatornic când vine vorba de ascultat muzică.

Haideți să începem:

Pixies – On Graveyard Hill

Pe 13 septembrie 2019 apare “Beneath the Eyrie”, un album nou al unei formații care a dat “ora exactă” în rockul alternativ, grunge și mai ales post-punk. Pixies, pe lângă piesa aia din Fight Club și Mr. Nobody (“Where is My Mind”, desigur), a scos de-a lungul carierei niște albume minunate și habar nu am dacă le place sau nu stema asta de underrated pe care o au, dar ce au făcut ei pentru muzică e piatră de hotar și inspirație pentru multe alte trupe care au venit după ce au răsărit ei. Iar acum, după un lung hiatus, apare această piesă:

 

Lost Frequencies feat. Aloe Blacc – Truth Never Lies

A doua piesă din listă e primul “featuring”. Tipul cu dolarii, adică Aloe Blacc (cred că știe toată lumea despre ce vorbesc), este cea mai bună alegere de voce pe această piesă de la Lost Frequencies, sau Felix de Laet, așa cum habar nu avem că îl cheamă. Iar videoclipul acesta este minunat, cu dans cu tot:

 

X Ambassadors & Jacob Banks – Baptize Me

Altă melodie, alt featuring numai bun de pus pe rană. Nu pot să spun că sunt mare fan X Ambassadors, dar de fiecare dată când îmi apare prin playlist-uri, cam dau din picioare pe sub masă. Piesa de rezistență a acestei melodii este însă, de departe, vocea lui Jacob Banks, un artist în continuă ascensiune, pe care abia aștept să-l aud pe la vreun festival. Dar să ascultăm:

 

Breathe. – Are you all good

I-am descoperit ieri, mi-a recomandat Spotify să-i ascult. Spune acolo, la “About”, doar “Late Night Soul Music” și nu cred că e o definiție rea, dimpotrivă. Am mai căutat însă informații despre ei și am găsit așa: sunt doi australieni, unul dintre ei este Sean Walker, tipul din spatele MOVEMENT, de la care am ascultat deja pe repeat piesa asta. Celălalt e Andrew Grant, un alt artist australian, mai puțin cunoscut. Au doar două piese cu care s-au lansat, dar sună al naibii de bine, ceea ce vă urez și în continuare:

 

K. Flay – Sister

“I need blood in the cut, I need blood in the cut!”. Dacă știi deja acest refren, știi că este vorba despre K. Flay (apropos, recomand versiunea “Seattle Sessions”. O artistă foarte faină, cu deja 2 albume la activ, iar din luna iulie, chiar al treilea, “Solutions”. Dintre toate teaserele noului album, acesta este preferatul meu, așa că l-am pus la loc de cinste pentru #perepeat.

 

Andy Grammer – My Own Hero

Ce sună ca John Newman, dar nu e el? Andy Grammer. Mi-a atras atenția acest cântec, așa că l-am pus în articol, îmi place foarte mult. Nu știu însă dacă să recomand și celelalte piese ale lui, pare un one hit wonder ce se întâmplă aici, dar poate acest artist încă nu și-a găsit stilul propriu, că el calitate vocală are să dea și la alții.  

 

Româneasca de pus #perepeat

Second Wave – Peculiar

Așa cum e tradiția, piesa românească de azi e aleasă pe sprânceană. Recomand rock-ul alternativ românesc de calitate, iar Second Wave e un suflu foarte bun, cu un sound aparte, care aduce mai mult a post-rock, dacă mă întrebați (pe undeva pe la Riverside, chiar, dar ceva mai mellow). Daniel Antohi parcă e făcut pentru genul ăsta, cu tonalitățile lui, iar Radu Dorobanțu la tobe e fix ce trebuie. De ascultat și sper să mai lanseze minunății ca asta:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.