fbpx

Muzica bună de vineri 26 – 6 piese bune de pus #perepeat

Piesele noi de vineri

Hey, prieteni. Scuze pentru pauza de o săptămână, dar a revenit muzica bună. Am fost eu în Out of Office, dar e motivat, că tot la muzică am fost. E vorba despre Electric Castle, se înțelege, iar dacă vreți să citiți despre stările minunate pe care mi le-a dat, aici sunt. Pentru că nu-mi pot dezlipi încă sentimentele de acest festival, trebuia să-l menționez.
Dar toate ca toate, e “vremea ocheadelor”, cum ar zice băieții de la Travka. Hai să privim ștrengar spre piesele astea bune de pus #perepeat la noi în urechi:

Rationale – Say What’s On Your Mind

M-am și tatuat, aproape datorită lor. Atunci când era emisiunea de radio “Noapte Bună, Internet” (chiar, e și pagină, ar trebui să dați like), piesa Re-Up era într-un heavy rotation foarte plăcut. Rationale e unul dintre artiștii ăia care mi-au intrat la suflet și e o adevărată plăcere să-l re-ascult. Zilele astea a dat drumul pe internet unei piese noi care sună foarte fain:

Tom Grennan – City Of Stars

A trecut ceva timp de când a fost filmul “La, la, Land”, nu-i așa? Atunci înseamnă că a venit timpul să mai ascultăm “City of Stars”, de pe soundtrack-ul filmului. Nu e cântată de Ryan Gosling, ci de Tom Grennan, un fel de obișnuit al acestui blog. Artistul ne-a vizitat live, chiar la una dintre edițiile Summer Well, unde ne-a demonstrat ce-i poate vocea. După cum se poate auzi și aici:

Of Monsters and Men – Wars

Au cei de la Of Monsters and Men ceva ce-mi merge la inimă de fiecare dată. Nu știu dacă sunt doar melodiile, sau vocile, sau modul cum acestea sunt prezentate publicului (de la lyric videos până la videoclipuri cu totul), sau poate e chiar o combinație dintre toate acestea. Cert e că, de fiecare dată când lansează ceva (de data asta chiar un album întreg numit “Fever Dream”), eu sunt cu bătăile inimii prezente:

Sacre – 11:00PM Become Human

Luciana mi-a trimis piesa asta acum câteva zile și am simțit imediat că își are locul aici, la muzica bună. Sincer, nu știam la început care e artistul și care e melodia, dar am trecut imediat peste această problemă, contează foarte mult să fii băgat în starea de frumos, mai ales cu muzică. Iar povestea piesei este foarte faină. E despre un android care se îndrăgostește pentru prima oară și devine om. 🙂

Bishop Briggs – Tattooed on My Heart

Nu am mai ascultat de ceva timp Bishop Briggs. Nu știu dacă am făcut bine sau rău, doar spun că sunetele revederii se aud foarte bine la mine în urechi, mai ales că și ea a făcut o pauză destul de considerabilă între lansări de piese noi. Iar cântecul asta are un titlu foarte puternic și apăsat:

Freya Ridings – Castles

Prima impresie după ce am ascultat această melodie? Ce bine i-ar sta ca remix al lui Netsky sau Lost Frequencies sau Sigma sau oricine altcineva DJ asemănător! E vocea care trebuie unei asemenea combinații, dar nici cadența nu se lasă mai prejos. O piesă foarte jucăușă, din punctul meu de vedere, asta însemnând un lucru foarte dansabil în vocabularul meu.

 

Româneasca săptămânii

Moonlight Breakfast – Summer

Sigur că au devenit foarte cunoscuți și a devenit foarte cunoscută și această piesă până am pus-o eu aici, pe blog, la muzică bună de pus #perepeat. Dar, hei, nimic aici nu are niște reguli stricte, trebuie doar să-mi placă. 

Moonlight Breakfast, pentru mine, e cea mai simpatică trupă românească dintre toate câte există. Îi ajută pe membrii ei și fizicul, dar și cuvintele, dar mai ales muzica asta funky și dansabilă:

Cam atât pentru vinerea asta, dar dacă nu mai aveți răbdare, mai arunc cu muzică pe pagina de Facebook a NBI. Nu vă sfiiți să mă următiți și acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.