fbpx

Muzica bună de vineri 27 – 6 piese de pus #perepeat

M-am străduit ceva timp astăzi să scriu acest articol fără să ascult Tool. Pentru cei care au deschis internetul muzical puțin mai târziu, este vorba despre știrea că Maynard & Co. au lansat astăzi toate albumele pe canalele de streaming. Adică nu au făcut asta până acum, că așa au hotărât ei că e mai bine la vremea respectivă. Este un mare eveniment pentru fani, printre care mă număr. Și pot să zic, acum, destăinuit, că de acum ar trebui să urmeze unul dintre punctele mele de pe bucket list, adică un concert live. 

Pentru că nu vreau să pun monopol pe acest articol cu entuziasmul meu la această veste, vă zic sincer, cu căștile pe urechi, că ar trebui să începem cu muzica bună de vineri:

Tool – 46 and 2 (O’Keefe Music Foundation)

Dar totuși, parcă ar trebui să încep cu ceva ce voiam de foarte mult să vă arăt. Un video pe care l-am arătat prietenilor de câteva ori, iar acum își merită, locul aici. Ce ocazie bună!
Niște copii talentați de la o academie de muzică și-au unit skill-urile și a ieșit cel mai bun cover după una dintre piesele mele preferate de la Tool, după cum urmează. Luați aminte la toți, chiar și voce, pian, mai ales tobe și basist:

Twenty One Pilots – The Hype

Pare că tema acestui articol este entuziasmul. Pe Twenty One Pilots o să-i văd în câteva zile la festivalul Sziget din Budapesta, eu sunt în al nouălea cer, aproape nu am cuvinte cât de încântat o să fiu. Iar ei promit unul dintre cele mai frumoase show-uri ale lor, că doar așa au făcut tot turneul de lansare al ultimului lor album, “Trench”. De pe acest album e și “The Hype”, dar abia acum câteva zile a apărut videoclipul oficial. Hai să-l vedem:

dyme. – Could be Anything

Îmi place să fac descoperiri, îmi ține mintea ocupată și îmi motivează instinctul ăsta curatorial pe care l-am dezvoltat. dyme. sunt 4 oameni din Cardiff, UK. Cântă împreună de vreo doi ani și așa și-au creat propriul lor sound, care acum a ajuns la mine prin această piesă ritmată și romanțată: 

Jacob Lee – Zen

Chiar dacă îmi place să fac descoperiri, mă mai las și surprins de vechile mele ascultări. Așa se face că acum aproape o lună am aflat că Jacob Lee vine în România. Iar acum câteva zile am aflat că are deja un concert sold-out, chiar la Expirat. Eu nu am mai prins bilete, dar dacă voi nu ați așteptat acest articol pentru a vedea ce poate fi frumos muzical prin țară și ați apucat deja să cumpărați, vă felicit și chiar recomand să nu vă răzgândiți să mergeți. Mai ales fetele, Jacob e un Jesus foarte de treabă, cu o voce și mai și, recomand 10/10:

Ane Brun – At Last

Etta James a cântat această piesă în anul 1960. Nu era internetul, nu erau canale de streaming, doar posturi de radio și oameni care adorau această melodie, cap-coadă, cu tot cu versurile ei. Oamenii se țineau de mână și se mângâiau din priviri, versurile le curgeau prin suflet și așa s-a făcut istorie.
În 2019, Ane Brun recidivează în arta cover-urilor de succes, cu o versiune atât de caldă a acestui cântec, încât Etta James ar fi mai mult decât mândră să o asculte. Chiar vă rog, e minunat ce poate face femeia asta din muzica pe care o îndrăgește așa de mult:

TENDER – Fear of Falling Asleep (Henry Green Remix)

Este vorba de un remix ca o lumină caldă de șemineu, bună de păstrat sub perne atunci când se mai răcește pe-afară, sau când plouă în geam. Când vrei să petreci mai mult timp cu persoana iubită, scoate și această piesă de pe unde ai ascuns-o.
TENDER vine și la Summer Well anul acesta și vă sfătuiesc să nu ratați ocazia. 

 

Româneasca săptămânii

Mădălina Pavăl – Tu știi ce știi

De regulă, atunci când scriu un articol de vineri, încep, ca toți oamenii normali, cu începutul. Așa se face că, spre sfârșit, entuziasmul ăla care mă apucă începe să aibă un fade ușor și mă cam sperie acest lucru.
Nu, nu este cazul acestei melodii. De fiecare dată când o ascult, îmi vine pofta de scris și de ascultat și mai mult. De a sorbi din priviri videoclipul și de a trage în piept cât mai mult din melodie. Mădălina are acel timbru vocal care ar îmblânzi tristețile. Cântă despre dor așa cum ar cânta despre o persoană pe care o știe de foarte mult timp, chiar dacă eu zic că dorul nu e atât de bine descoperit încât să zicem aceste lucruri despre el. Dar să-i dăm #perepeat-ului ce-i al #perepeat-ului:

Mulțumesc încă o dată că ați ajuns la sfârșitul acestui articol. Până data viitoare, care va fi peste două săptămâni (se întâmplă Sziget 2019), vă las cu muzică și cu voie bună, că așa-i stă bine unui vibe. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.