fbpx

Muzica bună de vineri 28 – 6 piese de pus #perepeat

Trece timpul, trec săptămânile, se lansează muzică non-stop, iar eu sunt mereu pe poziție și adun, câteodată în liniște (combinată cu ceva lene de a posta pe blog), cele mai bune piese de pus #perepeat. A venit însă, încă o dată, și ziua aia în care apăs pe butonul “Publish” cu atâta pasiune încât era să trec prin tastatură.

Twenty One Pilots – The Hype (Berlin Sessions)

Twenty One Pilots, în ultimii trei ani de când tot ascult, pare că e trupa mea preferată. Zic “pare” pentru că nu pot să zic că gusturile mele eclectice în materie de muzică au pus în ultima perioadă ceva pe primul loc. Dar la Twenty One Pilots mă întorc cu drag de fiecare dată. Albumul “Trench” este o bijuterie de album, iar proiectul ăsta al lor cu piesele în varianta acustică combinate cu filme de prin călătoriile lor trebuie urmărit episod cu episod. O să se facă o colecție foarte liniștită, cred eu, care e ca și când te îmbrățișează cu muzică. Ultima lor producție e o versiune a ultimului lor hit, The Hype.

 

byron – Consumator de vise (româneasca săptămânii)

Noul album “Nouă” e deja pe interneți, lansat oficial. Concertul de lansare urmează numaidecât, chiar pe data de 9 (alături de Lucia și Mono Jacks). Ne este adresat nouă, oamenilor care suntem pe aceeași lungime de undă cu versurile ce trag linie asupra ultimei perioade din viața noastră reală, într-o țară care vrea să ne păstreze, dar parcă nu prea mai poate. O țară plină cu oameni care țin unul la altul, care se desprind cu greu de amintiri, care nu se lasă de trecut și-l introduc într-un plan de viitor prin care speră. Asta pot să zic, că albumul “Nouă” e ca un gând comun al oamenilor care speră unul la altul. E foarte frumos, oricât de deep aș fi.

Sigma, Jack Savoretti – You and Me as One

Normal că titlul ăsta de melodie ne duce cu gândul la ceva romantic, sweet, corny, ce-o mai fi și cum s-o mai zice la sentimentul ăsta. Da, e și firesc. Parcă-ți vine să și dansezi atunci când auzi sau citești asta. Ce-i de la Sigma nu e deloc de lăsat la o parte, iar această piesă vine să ne ajute în amândouă sensurile. Iar despre Jack Savoretti nici nu mai spun, a furat inima multor domnițe.

Mumford & Sons – Blind Leading The Blind

Această piesă cu titlu de proverb este cea mai nouă construcție de la Mumford & Sons, probabil noul lor hit pe care-l vom asculta în prostie. Nu-i de mirare că a ajuns și aici, la #perepeat. Pare că pun ei ceva la cale, oare va fi un nou album?

Oh Wonder – Better Now

Unul dintre cuplurile mele preferate din muzică revine cu această lansare, mult mai bună decât piesa Hallelujah de dinainte, din punctul meu de vedere. Da, e Better Now. Așa-mi place de cum se îmbină vocile celor doi și cum se scălâmbăie ei creativ prin videoclipuri sau la concerte, încât ți-e mai mare dragostea de ei. Nu știu dacă sunt împreună și nici nu mă interesează așa mult acest aspect, cert e că toată chimia dintre ei naște cele mai faine melodii, neapărat de ascultat.

Coldplay – Arabesque

Cred că e prima piesă Coldplay pe care o public, iar eu scriu pe blog (în toate variantele sale din trecut și prezent) de foarte multă vreme. Am fost un fan foarte pasionat de muzica lor. Am avut o relație în care nu-i dădeam drumul deloc din urechi, mai ales cu albumele “Parachutes” și “X&Y”. Am ascultat, pe sărite, shuffle sau random, melodii care mi-au înfrumusețat viața sau poate i-au dat ceva gusturi amare. Le-am dat replay cu dragă inimă, dar se pare că a fost și nevoie de o pauză. “Orphans” și “Arabesque” de pe viitorul lor proiect sună atât de bine încât m-am pus iar cu burta pe muzica lor. Și cred că am să fac asta în continuare, la cât de bine sună.

Major Lazer & Khalid – Trigger

Întâmpin un fel de entuziasm de fiecare dată când pe canalul de Youtube al Major Lazer mai apare câte ceva. Sunt lansări care îmi plac, altele care nu, fiecare după gust. Colaborarea asta cu Khalid e un suflu nou care mă bagă imediat în ritmul și în stilul lor deja consacrat. Recomand, pare a fi unul dintre viitoarele hituri de pe la radio sau de prin cluburi.

La final de articol vreau să vă zic că această săptămână a fost foarte productivă din punct de vedere muzical. A fost greu să aleg cele mai bune piese, dar iată că s-a reușit. Pe celelalte le voi mai menționa eu pe viitor, poate într-o altă postare, ca niște mențiuni, sau chiar pe pagina de Facebook Noapte Bună, Internet. Până atunci, însă, spor la ascultat și puneți tot ce iubiți #perepeat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.