fbpx

Muzica bună de vineri 8 – 6 piese de pus #perepeat

Ce frumos e când se face iarăși vineri și e muzică bună pe Internet!

Nu prea sunt eu marele fan Kendrick Lamar, dar piesa asta (să nu zic cum spun specialiștii muzicieni ai anilor ’90 “acest featuring”) o să dăinuie mult în playlist-urile de dimineață. Altfel pornești spre job când auzi “All the stars are closer, all the stars are closer!”. Intervenția lui Kendrick e un monolog precis și bine ritmat, atât cât să-ți facă mersul prin mulțime ca al unui badass înnăscut.

Limba engleză este foarte frumoasă și foarte poetică, dacă știi s-o folosești cum trebuie. Atunci când cânți “‘Cause you were Romeo / I was a scarlet letter / And my daddy said stay away from Juliet”, nu faci bine. Poate să te cheme și Taylor Swift, că tot degeaba (bine, nu-i chiar degeaba, versurile astea fac un purcoi de bani, dar nu evidențiază ce zic). Dar când, cu glas mieros pentru iubirea vieții tale spui, cu o voce tânguită, dar pasională “I bet your hills remember, your towers ring/ All the tunes I used to sing/ Let me try them on my lips again/ You know I never miss a note”, atunci se simte bine, ca un pulovăr de cașmir încălzit pe calorifer abia îmbrăcat. Și ce videoclip frumos are Asaf…

Nu am mai pus nimic alternativ pe aici, de câteva episoade de “Muzică bună de vineri”, dar a venit și ocazia asta. The Wombats lansează foarte curând album nou (“Beautiful people will ruin your life”)

“Hey, ho, where did you go? Did you wriggle or roll?…” Ce versuri jucăușe poate să scoată acest om orchestră numit Cosmo Sheldrake. Cred că o să mai tot auzim despre el, are un sound foarte interesant, combinat cu un talent muzical ce și l-a tot antrenat ani de-a rândul, învățând să combine o groază de instrumente muzicale (la care tot el cântă) cu sunete din natură și alte drăcării de prin casele oamenilor. După cum urmează și în această piesă:

Îmi place cum în această piesă totul începe ca o liniște dinaintea furtunii, doar dintr-o clapă dramatică ce parcă se ițește din pământ, țipând amenințător. Și apoi începe o răpăială atât de frumoasă, încât nu-i dai drumul. Asta mi s-a întâmplat mie, ce-i drept, cred că am ascultat cover-ul ăsta de compozitor genial de peste 70 de ori până acum, îmi dă ghes la concentrare și productivitate de n-ai văzut. Dacă nu credeai că o piesă de-ale lui Kanye poate să sune așa de minunat, atunci ia-ți puțin răgaz și ascultă:

Atunci când cauți muzică bună, e ca în viață, cel puțin pentru mine. Mai trebuie să te uiți și la frumusețea din interiorul tău. Iar după ore lungi de căutare și cercetare, aproape când m-am lăsat păgubaș, m-a salvat dragul și dorul de o piesă care mi-a intrat la inimă în ultimele zile. E pe soundtrack-ul unui film pe care-l recomand din suflet, pentru că o să vă regăsiți, mulți dintre voi. “Call Me By Your Name” e filmul și e despre iubire între doi oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.