fbpx

Muzica bună de vineri 9 – 6 piese de pus pe repeat

A mai trecut o săptămână și mă apropii foarte mult de ediția 10 de “Muzica bună…”, ceea ce ar trebui să-mi dea deja de gândit cam ce ar trebui să postez vinerea viitoare. Toate la timpul lor, deocamdată să ne bucurăm cu ce avem.

1. Muse – Thought Contagion

Una dintre dorințele mele cele mai mari este să fac ca toți dracii (cu toate că tot ce se apropie zilele astea de drac e motanul nostru, Beznă) la un concert Muse. E incredibil ce pot face băieții ăștia live, știu sigur, pentru că am văzut pe Youtube și mi-au povestit și alții că tot ce găsești pe Internet despre ei este musai adevărat.

Probabil că noul videoclip este știrea zilei, așa că l-am pus primul pe listă, să nu care cumva să trecem peste.

2. Rhye – Song For You

Pe 14 februarie s-au lansat multe piese noi care au legătură cu iubirea și drăgălitul. Firesc sau nu, o singură piesă mi-a intrat la suflet foarte mult, pentru că am asociat-o cu starea de cocolire în pat. Un lucru interesant despre acest videoclip? Fata asta care joacă în el (Nathalie Kelley) este foarte de urmărit pe Instagram, este fanul numărul 1 Rhye și, pentru că la un moment dat trebuie să se închidă un cerc frumos, ea este și modelul de pe coperta albumului. A scris și foarte frumos aici despre stările pe care i le dă muzica artistului ei preferat.

3. Khalid & Normani – Love Lies

Citeam mai devreme despre Khalid și am aflat că are o familie ce a făcut militărie sau ceva foarte aproape de armată, s-a născut în Texas dar a crescut mai mult în Germania, iar mamei lui îi place TLC și Brandy. Pentru că am ajuns aici unde s-a dat timpul înapoi în anii ’90, Khalid și vocea lui ce îmbină soul-ul cu o muzicalitate foarte “edgy”, spun despre el că mi se pare un artist tânăr foarte underrated, cam pe la același nivel cu The Weeknd sau Drake. Pentru că fanii își doresc foarte mult ca el să răzbească prin topurile muzicale, pun și eu umărul și dau share ultimei lui creații foarte faine.

4. Hansaa & soso – Nights

Mereu mă plimb pe Internet când îmi vine pofta de a descoperi muzica bună. Las așa să meargă Internetul, ca și când ar fi o bandă din aia de mers, cum sunt la sălile de sport, mă gândesc la ale mele. Cam de fiecare dată apare ceva care să-mi ridice sprânceana într-un mod plăcut. De data asta, însă, acum câteva zile, o piesă m-a înțepat la suflet. Așa că am pus-o pe repeat. După cum urmează:

5. Ellie Goulding – Vincent

Când auzi numele Don McLean, te gândești instantaneu la “American Pie”, deja s-a făcut o lege nescrisă că trebuie să pui piesa aia de aproape 9 minute să te încânte. Posturile de radio o difuzează, este un evergreen care nu are vârstă, e ca mâncărea cea mai bună făcută de bunici. Mie mereu îmi place să o ascult, cu toate că nu am învățat niciun vers până acum.
Ellie Goulding a răsărit iarăși în viața noastră și ne spune: “Hey, dar Don McLean nu ar trebui să fie cunoscut pentru o singură piesă, stați așa să vă cânt eu!”. Și bine a făcut. Vincent este căldura pe Pământ care vine prin ferestre și îți încălzește tălpile ieșite din păturică.

6. Henry Green – Another Light

O altă plimbare pe Internet, o altă piesă frumoasă de adăugat în playlist. Henry Green zice așa despre el: “I write a lot about movement – both physical and emotional”. Ceea ce se observă și în piesa de mai jos, perfectă pentru dimineți molcome sau seri de iubit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.