fbpx

Reclama ABSOLUT și cei 28 de angajați dezbrăcați

Dragi cititori, astăzi vom vorbi despre legătura dintre comunicarea transparentă și băutură. În mod normal și absolut (pun intended) alcoolic, după ce bei, cam spui tot ce ai pe suflet și din casă, inclusiv că ai dansat pe o manea la o petrecere cu rockeri. Sau alte prostii care se fac la băut, important e să consumi responsabil, să nu faci ca animalul.

ABSOLUT s-a hotărât să facă totul invers și să se miște în pielea goală în noua lor reclamă. Ceva fin, pentru marketing, cu 28 de angajați adevărați de la ei din Åhus, sudul Suediei.

Posibil ca angajații de la Absolut să se fi întâlnit la un moment dat și să fi băut de la ei din fabrică înainte de această reclamă. Și să se fi făcut treflă. Foarte posibil să se fi și dezbrăcat la pixelii goi și să facă tot felul de treburi în costumul în care s-au născut, iar cineva să-i fi înregistrat pentru un mic scurt-metraj și să-i dea pe internet. Ce a ieșit e o campanie care promovează mai mult transparența decât îndemnul la beție. Vodca te face alcoolist, dar trebuie să știi din prima că e cu ingrediente care trebuie, nu? Grâu din vreo 338 de ferme, apă cristalină, distilare neutră de CO2 și pasiune. E un subiect destul de luat în seamă atunci când alegi sticla de Absolut din vitrină și te duci să te faci lemn cu prietenii.

Campania această care transmite transparență este și la noi prin România, funcționează sub mesajul #nimicdeascuns prin niște mici testimoniale de la persoane cunoscute printre noi, datorită internetului, culturii și televiziunii (Marius Manole, Cornel Ilie, Maurice Munteanu, Ana Morodan etc.). Se pot urmări povestioarele lor pe pagina de Facebook Absolut Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.